Co to je bulgur?

Bulgur je vlastně předvařená nalámaná celozrnná pšenice.
Vyrábí se tak, že se pšenice vypere, usuší, podrtí na menší kousky a síty roztřídí podle velikosti zlomků na různě hrubé frakce a máme bulgur.
Bulgur má výhodu v tom, že je lehce stravitelný a má skvělé nutriční složení a obsahuje velké množství výživných látek.
Pokud srovnáme rýži s bulgurem, tak na plné čáře, co se výživových hodnot týče, vede bulgur.
Oproti rýži má více proteinů, vlákniny a samozřejmě nižší glykemický index.
Obsahuje vitamín A, fosfor, vlákninu, železo, hořčík a má minimum tuku.
Bulgur a jeho další plus - blahodárně působí na naši nervovou soustavu. Je výrazný a překvapí obilnou vůní a příjemnou oříškovou chutí.
Bulgur bohužel není vhodný pro lidi s celiakií a bezlepkovou dietou.
Celkově je to kandidát číslo jedna a je velice chutný. Zkuste Bulgur salát s dýní se sýrem nebo tofu!
#salatovnik #salatvesklenici #bulgurjede
všechny článkyKontakt
V případě potřeby nebo nějakých otázek
nás prosím kontaktujte.
Kontakt ROZVOZ
Olomouc / Mohelnice// +420 603 202 838
Šumperk / Zábřeh / Bludov // úterý: +420 733 131 667 // čtvrtek: +420 732 314 418
Kontakt INFORMACE A CATERING
email: info@salatovnik.cz nebo na telefon: +420 720 222 982 / +420 603 202 838
Salátovník s. r. o.
Radniční 231/4, 787 01 Šumperk
IČ: 06760759
www.salatovnik.cz
Chtěli byste mít naše saláty ve své prodejně, nebo kdekoliv jinde? Pořádáte nějakou oslavu či firemní večírek?
Připravíme pro Vás saláty a dezerty na míru!!!
Seznam alergenů je k nahlédnutí na webu.